Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Peer Natuurlijke Groene Tsavoriet Granaat, Afrika

De Elegante Pracht van Afrika’s Natuurlijke Groene Tsavoriet Granaat

De Natuurlijke Groene Tsavoriet Granaat is een sublieme edelsteen die uitblinkt in zijn weelderige groene schittering en een onlosmakelijke band heeft met het continent Afrika. Deze opmerkelijke edelsteen behoort tot de granaatfamilie en vindt zijn naam in het majestueuze Tsavo National Park in Kenia, waar zijn ontdekking plaatsvond in 1967, een mijlpaal die de edelsteenwereld voorgoed veranderde.

De Tsavoriet is een waar juweel der zeldzaamheid, gewaardeerd om zijn verbluffende, diepgroene kleur die parallel loopt aan de pracht van smaragd. Het is de intrigerende aanwezigheid van sporenelementen chroom en vanadium binnen het kristalrooster van de steen die zijn weelderige kleurenspectrum teweegbrengt. Te midden van schistgesteente onthult de Tsavoriet zich in een scala aan groentinten, variërend van bedwelmend blauwgroen tot diep en bedachtzaam groen.

 
 
Omschrijving;
Edelsteen soort: Tsavoriet Granaat.
Gewicht: 8.11
Kleuren: Groen
Slijpsel: Peervorm
 
Certificaat: MDJ
Maten millimeter: 15.0 x11.15 x 6.5
Helderheid: SI2 insluitsels
Levendigheid”: Verbazing wekkend
Hardheid: 7
Vindplaats: Africa
Conditie: Nieuw zonder beschadigingen
 
Natuurlijk/Lab-ontwikkeld:  Natuurlijk
Edelsteen vorm: gefaceteerd
De afbeelding is van de edelsteen die aan u geleverd wordt.
Artikelnummer: 100481

Ontwerp samen

een sieraad

met deze peer Tsavoriet Granaat

 

U geeft deze edelstenen leven. Met Tsavoriet granaat creëert u unieke sieraden, doordrenkt met betekenis en uniciteit. Elk facet draagt uw precisie en toewijding.

Waag u aan dit betoverende goudsmidsavontuur, waar Tsavoriet granaat een nieuwe dimensie krijgt door uw creatieve visie, met de steen als stralend middelpunt. Voeg de laatste accenten toe aan deze prachtige creaties en laat uw stempel achter in de geschiedenis van deze schitterende stenen.

Ontwerp samen met deze buitengewone Tsavoriet granaat een sieraad dat uw unieke stijl omarmt. Moeder Aarde’s schatten en uw creativiteit versmelten, met de edelsteen in de hoofdrol. Laat uw inspiratie spreken en creëer een tijdloos juweel waarin de schitterende Tsavoriet granaat een onvergetelijke rol speelt.

Een Tsavoriet Granaat

met aantrekkelijk groen

 
wordt enkel in de context van een op maat gemaakt sieraad voor u met zorg vervaardigd.
Deze zeldzame edelsteen draagt een aura van exclusiviteit,
en zijn ware pracht onthult zich volledig wanneer het wordt samengesmolten met de creatieve visie van een individu.

Groene Tsavoriet Granaat, Afrika mining

De ontdekking van deze buitengewone edelsteen in Kenia deed de wereld versteld staan, en dit vanwege zijn ongeëvenaarde groene schittering en onberispelijke kwaliteit. Het duurde niet lang voordat juweliers en kenners van edelstenen overal ter wereld zich tot de Tsavoriet aangetrokken voelden. Zijn status steeg gestaag, waarbij de Tsavoriet een felbegeerde keuze werd voor verfijnde sieraden vanwege zijn zeldzaamheid en betoverende uiterlijk.

Met een opmerkelijke hardheid en duurzaamheid is de Tsavoriet ideaal voor dagelijks gebruik in juwelen. De veelzijdigheid in slijpvormen, van briljant (rond) tot ovaal en vanzelfsprekend peer, benadrukt zijn pracht in elke context. Buiten zijn esthetische gratie wordt aan de Tsavoriet zelfs spirituele en helende eigenschappen toegeschreven door sommige gelovigen.

Kortom, de Natuurlijke Groene Tsavoriet Granaat is een weergaloze edelsteen met een fascinerende geschiedenis en een diepgaande band met Afrika, in het bijzonder met Kenia. Deze blijft een onweerstaanbare keuze voor degenen die hun liefde voor juwelen willen bekronen met de unieke allure en onnavolgbare zeldzaamheid van deze edelsteen.

De hier aangeboden Tsavoriet Granaat is van Afrikaanse origine en weegt 8.11 karaat. Met een betoverende Peer-vorm meet de steen 15.0 x 11.5 x 6.5 mm. De ontdekking van de Tsavoriet in 1967, door de Britse geoloog Campbell R. Bridges, leidde tot zijn naamgeving door Harry Platt van Tiffany & Co. (New York), die onmiddellijk zijn potentieel herkende en de edelsteen vernoemde naar het Tsavo Game Reserve in Kenia, de locatie van zijn ontdekking.

 

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Gemaakt tot in perfectie

Prachtige sieraden gecombineerd met

edelstenen en Diamanten

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.