Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Edelstenen

Droom juwelen

Ruwe-edelstenen-geslepen-briljant-markies-peer-en-ovaal

Topkwaliteit edelstenen

losse edelstenen

“My Diamonds Jewelry” biedt een uitgelezen collectie van topkwaliteit losse edelstenen aan. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van unieke edelstenen in verlovingsringen en sieraden van superieure kwaliteit die aan onze strikte kwaliteitsnormen voldoen. Onze diamanten en andere edelstenen zijn zorgvuldig gepolijst met perfecte symmetrie, hoeken en afwerking voor een maximale schittering en levensvreugde.

De ruwe edelstenen die wij verwerken zijn ethisch verantwoord en afkomstig van kleine mijnbouwers in Aziatische landen zoals Pakistan, Afghanistan en Thailand. Onze edelsteenkundige, waarmee wij samenwerken, selecteert met de hand de beste stukken en slijpt deze vervolgens zorgvuldig tot prachtige edelstenen.

Als u iets specifieks zoekt en het niet in onze huidige collectie aantreft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beschikken over een ruime voorraad ruwe edelstenen en zijn graag bereid met u samen te werken om dat ene perfecte stuk op maat te creëren, of het nu gaat om bijzondere vormen, niet-standaard maten of dat extra speciaal juweel dat u al zo lang begeerd hebt.

Ten slotte, verrijk uw kennis over edelstenen door te weten hoe de waarde wordt bepaald. De waarde van een edelsteen wordt bepaald door factoren zoals kleur, helderheid, kwaliteit van slijpsel, afmeting en gewicht. Alle edelstenen worden gecontroleerd op echtheid door “My Diamonds Jewelry” en onze leveranciers.

Overige bron: Wikipedia
Hardheid edelstenen

De hardheid van elke edelsteen wordt uitgedrukt op een schaal genaamd Mohs. Diamanten zijn de hardste van alle edelstenen en worden gewaardeerd op een schaal van 10. Aan de andere kant, kalk is de minst harde steen en wordt gewaardeerd op een schaal van 1. De edelstenen die wij gebruiken voor het creëren van prachtige sieraden bevinden zich tussen de hardheid van 6 en 10. U kunt hier meer informatie over lezen.

Hoe wordt de waarde bepaald van een diamant of edelsteen?

Het selecteren van edelstenen begint bij het vinden van de ruwe steen. Deze wordt beoordeeld op kleur en zuiverheid, waarna een slijpplan gemaakt wordt om zoveel mogelijk gewicht te behouden tijdens het slijpen, zonder dat de zuiverheid van de steen in gevaar komt. Dit is een delicate balans, waarbij het uiteindelijke resultaat van groot belang is.

Het vinden van heldere en zuivere stenen is een zeldzaamheid, wat invloed heeft op de waarde van de steen. De slijpvorm is ook van groot belang, deze moet binnen de exacte maten blijven. Vlakken die binnen in de steen het licht weerkaatsen, bepalen de reflectie van de steen. Een minder goed geslepen edelsteen zal het licht niet goed weerkaatsen, terwijl een gefacetteerde briljant geslepen diamant een prachtig schouwspel aan reflecties zal geven.

Grote edelstenen zijn minder goed vindbaar in zuiverheid, wat invloed heeft op hun waarde. Hoe zeldzamer een edelsteen is, hoe waardevoller hij is. Heldere edelstenen zijn waardevoller dan stenen waar je nauwelijks of minder doorheen kan kijken. Insluitsels die zichtbaar zijn met een loep die 10 keer vergroot, zijn minder waard dan stenen die loepzuiver zijn. In de branche wordt vaak gesproken over de ‘4C’s’ – Slijpvorm, Helderheid, Kleur en Insluitsels – deze bepalen de waarde van een edelsteen of diamant.

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.