Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Edelstenen

Droom juwelen

Ruwe-edelstenen-geslepen-briljant-markies-peer-en-ovaal

Topkwaliteit edelstenen

losse edelstenen
“My Diamonds Jewelry” biedt een uitstekende selectie losse edelstenen van topkwaliteit te koop aan. Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van unieke edelstenen in verlovingsringen en sieraden van hoge kwaliteit die nauwkeurig zijn geslepen en moeten voldoen aan onze kwaliteitsnormen die wij hanteren. Deze diamanten en overige edelstenen zijn zorgvuldig geslepen met perfecte symmetrie, hoeken en gepolijst om maximale schittering en levendigheid te weerschijnen.

Herkomst edelstenen
De ruwe edelstenen die geslepen worden zijn ethisch verantwoord en afkomstig van kleine mijnwerkers in Aziatische landen zoals Pakistan, Afghanistan en Thailand. onze edelsteenkundige waar wij mee samenwerken selecteren met de hand de beste stukken en slijpen vervolgens zorgvuldig de mooi

Geslepen edelstenen
Als je in ons huidige aanbod niet ziet wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op. We hebben een grote hoeveelheid ruwe edelstenen op voorraad en we werken graag met je samen om dat perfecte stuk op maat te creëren. Dit omvat mooie vormgegeven edelstenen, niet-standaard maten of misschien dat extra speciale juweel dat je altijd al wilde hebben!

Edelstenen. Verrijk uw kennis. Waardoor wordt de waarde bepaald van een edelsteen? 
Alle edelstenen zijn gecontroleerd op echtheid door “MyDiamondsJewelry” als wel de leveranciers.ste edelstenen.

Overige bron: Wikipedia
Hardheid edelstenen

De hardheid van elke edelsteen wordt uitgedrukt in Mohs.  Diamant is het hardste van alle edelstenen en wordt becijferd met 10. Kalk daarentegen is de minst harde steen en wordt becijferd met 1.  De Edelstenen die wij gebruiken voor het maken van prachtige sieraden zitten tussen de hardheid 6 en 10.  Je kan hier meer over lezen

Hoe wordt de waarde bepaald van een diamant of edelsteen?

In eerste instantie wordt de ruwe edelsteen die gevonden word geselecteerd en beoordeeld op kleur en zuiverheid. Vervolgens maakt de edelstenenslijper een slijpplan om zoveel mogelijk gewicht te kunnen behouden tijdens het slijpen. Maar zeker ook is de zuiverheid bepalend. Het is dan ook steeds afwegen wat het beste en mooiste resultaat oplevert. 

Het is zeldzaam om heldere en zuivere stenen te vinden wat mede waarde bepalend is. Tevens is de slijpvorm van de edelsteen belangrijk. Deze moet binnen de exacte maten blijven. Met name de vlakken die binnen in de steen het licht weerkaatsen voor de juiste reflectie. Is dit een minder goed geslepen edelsteen. Dan zal het licht door de steen heen gaan als ware dat een deur openstaat zonder weerkaatsing van het licht. Je kan dan vanaf de bovenkant van de edelsteen door de onderkant kijken. Terwijl dit bij een exact geslepen edelsteen niet het geval is. Je kan bij een gefacetteerde briljant geslepen diamant een soort ster zien. Waar het licht als een waar schouwspel aan reflectie in allerlei tinten waarneembaar is.

Grote edelstenen zijn minder goed vindbaar in zuiverheid. Dit is tevens waarde bepalend. Zeldzamer maakt de edelsteen waardevoller.

Heldere edelstenen zijn waardevoller dan stenen waar je nauwelijks of minder doorheen kan kijken.

Stenen waar kleine insluitsels waarneembaar zijn met een loep die 10 keer vergroot zijn minderwaard dan een steen die loepzuiver is.

In het vak word dan ook geschreven over de 4C. De waardebepaling van een Diamant of edelsteen.

Slijpvorm, Helderheid, Kleur en insluitsels.

 

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.