Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Waardebepaling Moissanite

Droom juwelen

Moissanite-brilliance-and-beauty

Gradatie Moissanite

Losse Moissanite
Het karaatgewicht, de helderheidsgraad, de kleurgraad en de verhoudingen van gemonteerde edelstenen

Waardebepaling Moissanite
De waarde van Moissanite. Hoe word dat bepaald? De waardebepaling van diamanten word volgens de 4C bepaald. Zowel de leveranciers als “MyDiamondsJewelry” controleren elke diamant of edelsteen.

Leer meer over Moissanite?

De waarde van een Moissanite wordt bepaald door de 4C’s: karaatgewicht, kleur, slijpvorm, helderheid. De waarde van een Moissanite wordt bepaald door een taxateur met behulp van deze vier dimensies, terwijl de waarde van een Moissanite ring het extra element van de kwaliteit van de band toevoegt.

Het karaatgewicht van een diamant wordt gemakkelijk bepaald door de massa van de diamant, uitgedrukt in karaat. Eén karaat is gelijk aan 200 mg. Hoewel het bepalen van het karaatgewicht eenvoudig is, is het effect van karaat op de waarde iets complexer. De waarde van een Moissanite neemt exponentieel toe met Moissanite karaat omdat grotere Moissanite zeldzamer zijn. Als bijvoorbeeld alle andere factoren hetzelfde zijn (kleur, slijpvorm, helderheid), zal een diamant van 2 karaat meer dan het dubbele zijn van de waarde van een diamant van 1 karaat. De diamantwaarde per karaat neemt toe naarmate het totale karaatgewicht toeneemt.  

Overige bron: Wikipedia
Moissanite-stones-edelstenen

Ontdekking van de Moissanite

 

Het geheim van Moissanite
Moissanite is een edelsteen die is ontdekt in een krater die is ontstaan ​​door een meteoriet uit de ruimte.
Henri Moissan, een Franse wetenschapper, ontdekte in 1893 voor het eerst microscopisch kleine deeltjes Moissanite in deze meteorietkrater. Deze meteorietfragmenten werden zo’n vijftigduizend jaar geleden over de aarde verspreid na een meteorietinslag en hielden dit briljante geheim…
Meneer Moissan ontdekte een soort nieuw mineraal. Het was uitstekend met zijn schittering, vuur en schittering. 

Henri Moissan heeft het mineraal ontdekt toen hij een stukje meteoriet onderzocht, dat in 1893 in Arizona was neergekomen. Eerst had hij het kristal als diamant geïdentificeerd, maar in 1904 heeft hij het kristal als siliciumcarbide geïdentificeerd. 

Moissaniet is op aarde in natuurlijke vorm zeldzaam. Tot 1950 was Moissaniet alleen op meteorieten waargenomen. Later werd Moissaniet gevonden als insluitsels in kimberliet uit een diamantmijn in Yakutia in 1959 en in de Green River formatie in Wyoming in 1958.[1] Het bestaan van Moissaniet in de natuur werd nog zelfs in 1986 in twijfel getrokken door Charles Milton, een Amerikaanse geoloog.

Twee jaar voor Moissan’s ontdekking is kunstmatige siliciumcarbide in het laboratorium door Edward G. Acheson gemaakt. Dit mineraal bestaat uit siliciumcarbide. Omdat de van nature voorkomende hoeveelheid Moissanite zo zeldzaam is, ontstond de wens om siliciumcarbide als Moissanite op een kunstmatige manier te produceren. In 1997 werd Moissanite voor het eerst kunstmatig geproduceerd in edelsteenkwaliteit.

Op de hardheidsschaal van Mohs heeft Moissaniet een hardheid van 9.3 en diamant een 10.

Overige bron: Wikipedia

Moissanite-eigenschappen-kristal
verschil-moissanite-diamant

Moissanite vs Diamant

Charles & Colvard heeft via patenten moissanite als eerste geproduceerd voor gebruik in verlovingsringen, sieraden en juwelen. 

Links een Moissanite en rechts een Diamant. Het vuur en schittering van een Moissanite is veel intenser in vergelijking met een Diamant.

Moissanite vs Diamant

Er zijn verschillende belangrijke verschillen tussen diamanten en moissanite. Diamanten zijn natuurlijke edelstenen die worden gevormd in de aarde na vele jaren onder hoge druk en temperatuur. Moissanite, daarentegen, zijn kunstmatig gemaakte edelstenen die worden geproduceerd in laboratoria.
 
Diamanten zijn zeer hard en krasbestendig, met een hardheid van 10 op de Mohs-schaal. Moissanite zijn ook hard, met een hardheid van 9,5 op de Mohs-schaal, maar zijn iets minder krasbestendig dan diamanten.  Qua uiterlijk zijn er ook duidelijke verschillen tussen diamanten en moissanite. Diamanten zijn meestal kleurloos, maar kunnen ook andere kleuren hebben, zoals blauw, groen, geel of roze. 
 
Moissanite zijn meestal wit, groen of geel van kleur, maar kunnen ook andere kleuren hebben, zoals blauw of roze. Diamanten zijn veel zeldzamer dan moissanite en worden daarom als bijzonder waardevol beschouwd. Moissanite zijn gemakkelijker te produceren en zijn daarom goedkoper dan diamanten. Als je twijfelt tussen een diamant en een moissanite, is het belangrijk om de verschillen tussen deze edelstenen te overwegen voordat je een keuze maakt.
 
verschil-moissanite-diamant-test

Acht sterren acht harten

Een perfect geslepen moissanite heeft acht gelijke tegenover elkaar precies geslepen vlakken. Deze worden facetten genoemd. Dit zijn als het ware spiegels die het zonlicht laten weerkaatsen binnen in de Moissanite. Zodat deze als een waar schouwspel van intense kleuren waarneembaar zijn met het blote oog. Een Moissanite heeft meer reflectie en vuur in vergelijking met een Diamant.

verschil-moissanite-diamant-8-facetten-microscoop

Met passie vervaardigd

Stel uw eigen sieraad samen.

De grote van Moissanite in diameter

Moissanite-Moissaniet-maten
Moissante-kleuren

Moissanite kleur

Moissanite-Moissaniet-kleuren-gradaties

De beste gradatie van kleuren voor Moissanite is doorgaans genomen tussen kleur G-H. Wordt over het algemeen waargenomen als wit en is daarom betaalbaarder dan Diamant. 

Helderheid van Moissanite in gradaties

Moissanite-Moissaniet-zuiverheid

moissanite verlovingsring.

Een diamant is een kostbaar en populair goed, zowel verwerkt in een verlovingsring als in andere juwelen. Maar er bestaan alternatieven voor deze edelsteen, zoals een moissanite in een verlovingsring. Een goed geslepen Moissanite is Good tot Excellent voor een levendig schouwspel van weerkaatsing van het zonlicht. In een verlovingsring komt Moissanite goed tot haar recht. 

Moissanite-Moissaniet-slijpvorm
Moissanite-Moissaniet-slijpvorm-kwaliteit

Moissanite vs Diamant.

verschil-moissanite-en-diamant-
Moissanite-Moissaniet-refractive-index
Diamantenvsmoissanite

Droom juwelen samenstellen.

Kies je eigen edelsteen.

Moissanite kopen

Via “My Diamonds Jewelry” is de mogelijkheid aanwezig om moissanite als losse stenen te kopen Gecombineerd met een GRA of MDJ certificaat van echtheid. Moissanite is net zo mooi als een Diamant. Heeft een hoge hardheid van 9,3 en heeft zelfs meer vuur en fonkeling als een Diamant. Wij kunnen deze Moissanite overtuigd aanraden als vervanger voor Diamant. Het genieten van het levensspel aan fonkeling is net zo mooi.

Moissanite verlovingsring

Moissanite wordt vaak verwerkt in prachtige verlovingsringen of ander soort sieraden wat door onze vakkundige goudsmeden in het sieraden atelier van “My Diamonds Jewelry” wordt vervaardigd. Zoals je gelezen hebt in deze informatiepagina is de kwaliteit ten opzichte van diamant zo goed als hetzelfde. Het past voor veel mensen binnen het budget en het genot is hetzelfde als een Diamant. Een verlovingsring met een gezette Moissanite kopen is een goed alternatief ten opzichte van een Diamant.

Moissanite-Moissaniet-certificaat
Certificate-moissanite-gra

Moissanite Ring Waarde: certificering?

Moissanite Ring Waarde: certificering
De getaxeerde waarde van een ring is meestal gebaseerd op de marktwaarde van het stuk. Met andere woorden, de taxatiewaarde geeft aan hoeveel het zou kosten om een ​​nieuwe ring met vergelijkbare kenmerken te kopen. Wanneer de de Moissanite wilt verkopen of verzekeren, kan een gekwalificeerde, onafhankelijke Moissanite taxateur de waarde van Moissanite bepalen. En bovendien voorzien van documentatie die nuttig is bij het doorverkopen of verzekeren van de Moissanite.

Moissanite GRA certificaat.

De echtheid van uw moissanite GRA certificaat kan u zelf controleren. Vanaf 0.50 ct. word een GRA certificaat bij geleverd. Een door “My Diamonds Jewelry” geleverde Moissanite heeft een GRA certificaat nummer: 310302941  Je kan zelf dit nummer invullen zodra de onderstaande knop geraadpleegd wordt.

Moissanite MDJ certificaat.

De echtheid van je moissanite GRA certificaat kan jezelf controleren. Vanaf 0.01 ct. word een MDJ certificaat bij geleverd. Dit certificaat wordt bij elke Moissanite geleverd tot 0.49 ct. Het MDJ certificaat is een certificaat wat door “My Diamonds Jewelry” wordt aangemaakt. 

In combinatie met je aankoop bewijs (kassabon en of factuur) is dit een waardebepaling voor de verzekering. Vraag de verzekeraar naar de mogelijkheden.

Kostenvergelijkingen

Nu weet je waar de prijsstelling op gebaseerd is, laten we eens kijken hoeveel een moissanite eigenlijk kost – en hoe deze zich verhoudt tot een zowel een natuurlijke als een in het laboratorium gemaakte diamant van ongeveer dezelfde kwaliteit en grootte!

 

Moissanite kopen

De prijs en de waarde van een moissanite verlovingsring kan tot wel 80% lager liggen dan een diamanten verlovingsring met hetzelfde gewicht aan karaat. Een moissanite  kopen is daarom ook veel goedkoper dan een diamant en een goed alternatief.

 
diamanten-vs-moissanite

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.