Skip to content

Bi-Color Tourmaline Nigeria, Africa

Uit de diepten van het betoverende Nigeria in Afrika ontspringt een adembenemende Bi-Color Tourmaline, met een vorstelijk gewicht van 5.18 karaat. Deze kostbare edelsteen is doordrenkt met de essentie van Afrika’s majestueuze schoonheid en straalt in een elegante combinatie van weelderig groen en subtiel roze. Deze zeldzame schat vertoont een betoverende werveling van kleuren, waarin het weelderige groen harmonieus samenvloeit met een zachte roze nuance, wat resulteert in een meesterwerk van natuurlijke kunst.

De prachtige schaarvormige slijping getuigt van ongeëvenaard vakmanschap en heeft nauwkeurige afmetingen van 13.8 bij 11.2 bij 4.6 mm, waardoor de Toermalijn op zijn best wordt gepresenteerd.

Wij kijken vol verwachting uit naar de mogelijkheid om in nauwgezet overleg met u een juweel te creëren dat de onvergelijkbare schoonheid van deze fascinerende Toermalijn volledig tot zijn recht laat komen. Ons doel is om een kunstwerk te smeden dat de intrinsieke pracht van deze edelsteen vereeuwigt, en dat zal schitteren als een symbool van tijdloze elegantie en verfijning.

Omschrijving;
Edelsteen soort: Toermalijn
Gewicht: 5.18
Kleuren:Bi-color, Roze, Groen
Slijpsel: Hart, gefacetteerd aan beide zijde.
 
Certificaat: MDJ
Maten millimeter: 13.8 x 11.2 x 4.6
Helderheid: Si1 (kleine insluitsels)
Levendigheid”: Indrukwekkend.
Hardheid: 7 op Mohs’ scale
Vindplaats: Nigeria, Africa
Conditie: Nieuw zonder beschadigingen
 
Natuurlijk/Lab-ontwikeld:  Natuurlijk
Edeldsteen vorm: Gepolijst
 
De afbeelding is van de edelsteen die aan u geleverd wordt.
Artikelnummer: 100499

Ontwerp samen

een sieraad

Toermalijn Hart Bi-color

5.18 ct SI1 Nigeria, Africa

 

Na zorgvuldige overweging van de buitengewone Toermalijn Hart Bi-color, met een gewicht van 5.18 karaat en een SI1-helderheid, afkomstig uit het betoverende Nigeria, Afrika, zijn we verheugd om samen met u een uitzonderlijk juweel te ontwerpen. Deze zeldzame schat, met zijn prachtige combinatie van groene en roze tinten, zal het stralende middelpunt vormen van een meesterwerk dat uw persoonlijke visie en de natuurlijke schoonheid van de steen harmonieus verenigt.

We koesteren het vertrouwen dat u in ons vakmanschap stelt en kijken ernaar uit om u te begeleiden gedurende het gehele creatieve proces. Samen zullen we een uniek sieraad smeden dat aan al uw wensen en verwachtingen voldoet. Het wordt een meesterwerk dat niet alleen de zeldzaamheid van deze Toermalijn Hart Bi-color viert, maar ook uw eigen stijl en verfijnde smaak weerspiegelt.

Een toermalijn van weerzinwekkende Bi-color  kleuren

 

In de schitterende wereld van edelstenen doemt een toermalijn op met een verbluffende Bi-color pracht van roze en paarse tinten, als een kostbare schat. Dit opmerkelijke exemplaar straalt exclusiviteit uit en zijn ware schoonheid onthult zich pas volledig wanneer het deel uitmaakt van de creatieve visie van een enkel individu.

Deze unieke toermalijn vindt zijn thuis uitsluitend in op maat gemaakte sieraden, waar vakmanschap en verbeeldingskracht samensmelten om ware meesterwerken te creëren. Elk facet wordt met ongeëvenaarde precisie geslepen, elke zetting wordt met toewijding vervaardigd en elk ontwerp wordt op maat gesmeed om de volledige pracht van deze toermalijn te laten schitteren.

Uw eigen visie verweeft zich met de schittering van deze toermalijn, resulterend in een sieraad dat een uitdrukking is van uw persoonlijkheid en stijl. Het is een kunstwerk dat de tand des tijds zal doorstaan, een erfstuk dat generaties lang gekoesterd zal worden. Een toermalijn van ongekende schoonheid, speciaal voor u gemaakt met de grootste zorg en toewijding.

Multi color toermalijn, afkomstig uit Nigeria, Africa

Het verhaal van de koperhoudende Toermalijn uit Nigeria is een saga van mysterie, ontdekking en bewondering. In het betoverende land Nigeria, gelegen in Afrika, sluimerde eeuwenlang een kostbare schat diep in de aarde, omringd door de ongerepte natuurlijke pracht van de omgeving. Het was het jaar 2001 dat de eerste glimmers van deze schat naar boven begonnen te komen, gevangen in de handen van avonturiers die volledig werden betoverd door zijn magie. De multi-color Toermalijn, met zijn betoverende mix van tinten, was de belofte die deze pioniers naar deze vergeten uithoek van de wereld leidde.

Bij de oorspronkelijke ontdekking in 2001 bleef de ware aard van deze Toermalijn gehuld in mysterie. Hoewel zijn adembenemende schoonheid voor eenieder die ernaar keek zichtbaar was, werd pas in 2003 de aanwezigheid van koper binnenin zijn kristalrooster onthuld. De multi-color Toermalijn, met zijn unieke kleurenspectrum, hield zijn geheimen nog dieper verborgen dan zijn prachtige veelkleurige schittering deed vermoeden.

Als een goed bewaard geheim werd de aanwezigheid van koper pas na verloop van tijd erkend, en het was pas in 2005 dat deze Toermalijn, afkomstig uit Nigeria, Afrika, breed werd erkend en verkocht, met vermelding van zijn geboorteplaats. Dit alles kwam voort uit alluviale afzettingen in Nigeria, Afrika. De multi-color Toermalijn, met zijn schitterende diversiteit aan kleuren, werd eindelijk erkend en gewaardeerd door de wereld.

Het merendeel van de productie was het resultaat van ambachtelijke mijnbouw, waarbij handgereedschap werd gebruikt om tot wel 5 meter bovenliggend gesteente te verwijderen om de Toermalijn-houdende laag te bereiken. De stenen vertoonden een breed scala aan kleuren, vaak variërend van roze naar paars, violet naar blauw, en blauw naar groen of geelgroen. De multi-color Toermalijn, met zijn veelzijdige kleurenpalet, was de schat die geduldig en met grote zorg door de arbeiders uit de aarde werd gehaald.

De toekomst beloofde verandering, aangezien men verwachtte dat gemechaniseerde mijnbouw de productie uit dit gebied in de nabije toekomst zou vergroten, waardoor de wereld nog meer kon genieten van de veelkleurige pracht van de multi-color Toermalijn.

Zo zal het verhaal van de koperhoudende Toermalijn uit Nigeria blijven evolueren, als een kostbaar hoofdstuk in de geschiedenis van edelstenen en als een eerbetoon aan de veelzijdige schoonheid van de multi-color Toermalijn, als symbool van de menselijke drang naar ontdekking en bewondering voor de natuurlijke wonderen van onze wereld.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Gemaakt tot in perfectie

Prachtige sieraden gecombineerd met

edelstenen en Diamanten

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.