Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Waardebepaling Diamanten

Droom juwelen

Waardebepaling-diamanten

Gradatie Diamanten

Losse Diamanten
Het karaatgewicht, de helderheidsgraad, de kleurgraad en de verhoudingen van gemonteerde edelstenen

Waardebepaling diamanten
De waarde van diamanten. Hoe word dat bepaald? De waardebepaling van diamanten word volgens de 4C bepaald. Zowel de leveranciers als “MyDiamondsJewelry” controleren elke diamant of edelsteen.

Overige bron: Wikipedia

Hoe wordt de waarde bepaald van een diamant of edelsteen?

De waarde van een diamant wordt bepaald door de 4C’s: karaatgewicht, kleur, slijpvorm, helderheid. De waarde van een diamant wordt bepaald door een taxateur met behulp van deze vier dimensies, terwijl de waarde van een diamanten ring het extra element van de kwaliteit van de band toevoegt.

Het karaatgewicht van een diamant wordt gemakkelijk bepaald door de massa van de diamant, uitgedrukt in karaat. Eén karaat is gelijk aan 200 mg. Hoewel het bepalen van het karaatgewicht eenvoudig is, is het effect van karaat op de waarde iets complexer. De waarde van een diamant neemt exponentieel toe met diamanten karaat omdat grotere diamanten zeldzamer zijn. Als bijvoorbeeld alle andere factoren hetzelfde zijn (kleur, slijpvorm, helderheid), zal een diamant van 2 karaat meer dan het dubbele zijn van de waarde van een diamant van 1 karaat. De diamantwaarde per karaat neemt toe naarmate het totale karaatgewicht toeneemt.

 

blauw-roze-gele-rode-witte-diamanten
Diamanten-omreken-tabel-mm-naar-ct

Hoeveel ct is een diamant?

omrekenen diamant ct naar mm

Meet met een schuifmaat de briljant geslepen diamant. Kijk in de tabel en je weet welk caraat de diamant is.

Beoordelingsnormen en -methoden

Waardebepaling-diamanten-4C-carat
Waardebepaling-diamanten-4C-kleur
Waardebepaling-diamanten-4C-zuiverheid
Waardebepaling-diamanten-4C-slijpvorm
slijpvorm-diamanten

Vervaardigd door onze goudsmeden

Uniek voor dat ene moment.

Zeldzaamheid van bruine diamanten

Bruine-diamanten

Kleur diamanten 

De kleurenschaal kan u helpen de bruine tint te achterhalen. C1 – C3 zijn Top Light Brown diamanten; C4 – C5 zijn Champagne-diamanten en C6 – C8 Cognac-diamanten.

Zeldzaamheid van bruine diamanten

Bruine diamanten zijn nog steeds waardevol omdat ze tot Fancy kleuren behoren.  Bruine diamanten met een roze tint zijn zelfs waardevoller dan een bruine diamant met een gele tint. De populaire kleuren van deze bruine diamant zijn de Chocolade, cognac of whisky kleur die populair zijn in verlovingsringen. terwijl een bruine diamant met een zachte tint mogelijk minder waard kan zijn dan een F – gekleurde witte diamant van hetzelfde karaat. 

 

Zeldzaamheid van Blauwe diamanten

Blauwe-diamanten

Kleur diamanten 

De kleurenschaal kan u helpen de bruine tint te achterhalen. C1 – C3 zijn Top Light Brown diamanten; C4 – C5 zijn Champagne-diamanten en C6 – C8 Cognac-diamanten.

Zeldzaamheid van blauwe diamanten

Blauwe diamanten zijn zeldzamer en duurder dan elke andere fancy colour-diamant, behalve rode diamanten. Een blauwe diamant is een echte, natuurlijke diamant met een opvallende blauwe tint door de aanwezigheid van borium in de koolstofstructuur van de diamant. Blauwe diamanten variëren in kleur van lichtblauw tot diepblauw, vaak met een secundaire tint zoals violet, grijs of groen. Blauwe diamanten worden niet behandeld of verbeterd om hun kleur te krijgen, ze worden onder het aardoppervlak gevonden met hun natuurlijke blauwe kleur.

 
gra-certificaat-diamanten-moissanite-briljanten
Diamant-certificaat-gia

Diamanten Ring Waarde: certificering?

Diamanten Ring Waarde: certificering
De getaxeerde waarde van een ring is meestal gebaseerd op de marktwaarde van het stuk. Met andere woorden, de taxatiewaarde geeft aan hoeveel het zou kosten om een ​​nieuwe ring met vergelijkbare kenmerken te kopen. Wanneer je de diamant wilt verkopen of verzekeren, kan een gekwalificeerde, onafhankelijke diamanttaxateur de waarde van diamanten bepalen. En bovendien, je word voorzien van documentatie die nuttig is bij het doorverkopen of verzekeren van je diamanten.

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.