Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Bi-Color Tourmaline Mozambique

Diep uit het hart van Mozambique, gelegen in het prachtige Afrikaanse continent, ontspringt een werkelijk voortreffelijke Toermalijn, met een aanzienlijk gewicht van 8.16 karaat. De gracieuze schaarvormige slijping, een bewijs van uitzonderlijk vakmanschap, siert met precisie afmetingen van 15.5 bij 10.0 bij 5.8 mm. Deze bijzondere en zeldzame edelsteen onthult een betoverende werveling van kleuren, waar weelderig groen naadloos samenvloeit met een subtiel roze tint, resulterend in een harmonieus samenspel.

Met oprechte verwachting koesteren wij de mogelijkheid om in nauwgezet overleg met u een verfijnd en werkelijk buitengewoon sieraad te ontwerpen. Een sieraad dat op onvergelijkbare wijze de intrinsieke pracht van deze betoverende Toermalijn volmaakt belichaamt.

Omschrijving;
Edelsteen soort: Toermalijn
Gewicht: 8.16
Kleuren: Bi-color, Groen en paars
Slijpsel: Cushion,gefacetteerd aan beide zijde.
 
Certificaat: MDJ
Maten millimeter: 15.5 x 10.0 x 5.8
Helderheid: Si2 (kleine insluitsels)
Levendigheid”: Indrukwekkend.
Hardheid: 7 op Mohs’ scale
Vindplaats: Mozambique, Africa
Conditie: Nieuw zonder beschadigingen
 
Natuurlijk/Lab-ontwikeld:  Natuurlijk
Edeldsteen vorm: Gepolijst
 
De afbeelding is van de edelsteen die aan u geleverd wordt.
Artikelnummer: 100482

Ontwerp samen

een sieraad

met deze Bi-Color Tourmalijn Mozambique

 
Nadat we zorgvuldig gezocht hebben en deze bijzondere toermalijn hebben gekozen, zijn we verheugd om samen met u een prachtig sieraad te creëren waarin de unieke Bi-Color Toermalijn Mozambique tot leven zal komen. Uw persoonlijke visie in combinatie met de natuurlijke pracht van de steen zal leiden tot een meesterwerk dat de tand des tijds zal doorstaan. We willen u van harte bedanken en kijken ernaar uit om u te begeleiden gedurende dit creatieve proces.

Een toermalijn van betoverende kleuren

 
Een ongeëvenaard prachtige toermalijn, die een aura van exclusiviteit met zich meedraagt, vindt zijn weg alleen in de wereld van op maat gemaakte sieraden, speciaal voor u vervaardigd met uiterste zorg. Zijn ware pracht onthult zich volledig wanneer het samensmelt met de creatieve visie van een enkel individu.

Toermalijn, afkomstig uit Mozambique

In het betoverende land Mozambique, verscholen te midden van de omarming van de natuurlijke pracht, lag eeuwenlang een verborgen schat te sluimeren. Het was het jaar 2001 toen de eerste glimmers van deze schat uit de aarde tevoorschijn begonnen te komen, gevangen in de handen van hen die onvermoeibaar zijn betovering zochten.

Bij de aanvankelijke ontdekking in 2001 bleef de ware aard van deze toermalijn gehuld in mysterie. Terwijl diens adembenemende schoonheid voor eenieder zichtbaar was die er een blik op wierp, werd pas in het jaar 2003 het aanwezige koper binnenin diens kristalrooster onthuld.

Als een goed bewaard geheim, werd de Cu-inhoud (koperinhoud) pas na enige tijd erkend. En pas in 2005 werd deze toermalijn, afkomstig uit Mozambique, wijdverspreid verkocht, met vermelding van zijn geboorteplaats. Dit alles ontsproot uit alluviale afzettingen, verspreid over een gebied van ongeveer 3 km² nabij Mavuco, in het oostelijke deel van het Alto Ligonha-pegmatietdistrict.

Hier kwam het grootste deel van de productie voort uit ambachtelijke mijnbouw, waarbij handgereedschap werd gebruikt om tot wel 5 meter aan bovenliggend gesteente te verwijderen om de toermalijnhoudende laag te bereiken. De stenen vertoonden een breed scala aan kleuren, vaak variërend van roze naar paars, violet naar blauw, en blauw naar groen of geelgroen.

Door warmtebehandeling van vrijwel alle stenen, behalve de groen-geelgroene varianten, ontstonden doorgaans Paraíba-achtige blauw-groene tinten. Dit gebeurde door het verminderen van absorptie rond ~520 nm, veroorzaakt door de aanwezigheid van Mn3+. De gemologische eigenschappen waren typerend voor koperhoudende toermalijn, vergelijkbaar met het materiaal uit Brazilië en Nigeria.

De meest voorkomende insluitsels bestonden uit gedeeltelijk geheelde breuken en langwerpige holle buizen. Met uitzondering van sommige groen-geelgroene stenen hadden de onderzochte toermalijnen relatief lage kopergehaltes en zeer kleine hoeveelheden ijzer en titanium. De toekomst beloofde verandering, want men verwachtte dat gemechaniseerde mijnbouw de productie uit dit gebied in de nabije toekomst zou vergroten.

Zo zou het verhaal van de koperhoudende toermaline uit Mozambique zich blijven ontvouwen, als een kostbaar hoofdstuk in de geschiedenis van edelstenen en de menselijke drang naar ontdekking.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Gemaakt tot in perfectie

Prachtige sieraden gecombineerd met

edelstenen en Diamanten

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.