Skip to content

Bi-Color Tourmaline Nigeria, Africa

Diep uit het hart van Nigeria, Africa, gelegen in het prachtige Afrikaanse continent, ontspringt een werkelijk voortreffelijke Toermalijn, met een aanzienlijk gewicht van 4.23 karaat. Deze bijzondere en zeldzame edelsteen onthult een betoverende werveling van kleuren, waar weelderig groen naadloos samenvloeit met een subtiel roze tint, resulterend in een harmonieus samenspel. De gracieuze schaarvormige slijping, een bewijs van uitzonderlijk vakmanschap, siert met precisie afmetingen van 18 bij 6.6 bij 3.7 mm.

Met oprechte verwachting koesteren wij de mogelijkheid om in nauwgezet overleg met u een verfijnd en werkelijk buitengewoon sieraad te ontwerpen. Een sieraad dat op onvergelijkbare wijze de intrinsieke pracht van deze betoverende Toermalijn volmaakt belichaamt.

€Omschrijving;
Edelsteen soort: Toermalijn
Gewicht: 4.23
Kleuren: Multi-color, Roze, Groen en paars
Slijpsel: Baquette, gefacetteerd aan beide zijde.
 
Certificaat: MDJ
Maten millimeter: 18 x 6.6 x 3.7
Helderheid: Si1 (kleine insluitsels)
Levendigheid”: Indrukwekkend.
Hardheid: 7 op Mohs’ scale
Vindplaats: Nigeria, Africa
Conditie: Nieuw zonder beschadigingen
 
Natuurlijk/Lab-ontwikeld:  Natuurlijk
Edeldsteen vorm: Gepolijst
 
De afbeelding is van de edelsteen die aan u geleverd wordt.
Artikelnummer: 100498

Ontwerp samen

een sieraad

Toermalijn Baquette Multi Color 4 23 ct SI1 Nigeria, Africa

 
Na zorgvuldige overweging van de Toermalijn Baquette Multi Color 4,23 karaat met SI1-helderheid uit Nigeria, Afrika, zijn we verheugd om samen met u een uniek sieraad te ontwerpen. Deze uitzonderlijke toermalijn zal de kern vormen van een meesterwerk dat uw persoonlijke visie en de natuurlijke pracht van de steen samenbrengt. We zijn dankbaar voor uw vertrouwen in ons vakmanschap en kijken ernaar uit om u te begeleiden tijdens het creatieve proces. Samen zullen we een sieraad creëren dat aan uw wensen zal voldoen.

Een toermalijn van weerzinwekkende multi  kleuren

 

Een toermalijn met verbluffend diverse kleuren.
In de wereld van edelstenen schittert een toermalijn met een betoverende verscheidenheid aan kleuren als een kostbaar juweel. Dit opmerkelijke exemplaar straalt exclusiviteit uit en zijn ware pracht wordt pas volledig zichtbaar wanneer het zich verweeft met de creatieve visie van een enkel individu.

Deze unieke toermalijn
vindt zijn plaats alleen in op maat gemaakte sieraden, waar vakmanschap en verbeeldingskracht samenkomen om meesterwerken te creëren. Elk facet wordt met precisie geslepen, elke zetting wordt met liefde gecreëerd, en elk ontwerp wordt op maat gemaakt om de volledige pracht van deze toermalijn te benadrukken.

Uw eigen visie wordt samengebracht met de schittering van deze toermalijn,
resulterend in een sieraad dat een uitdrukking is van uw persoonlijkheid en stijl. Het is een stuk dat de tand des tijds zal doorstaan, een erfstuk dat generaties lang gekoesterd zal worden. Een toermalijn van ongekende schoonheid, speciaal voor u vervaardigd met de grootste zorg.

Multi color toermalijn, afkomstig uit Nigeria, Africa

Het verhaal van de koperhoudende toermalijn uit Nigeria was er een van mysterie, ontdekking en waardering. In het betoverende land Nigeria, Afrika, had een kostbare schat eeuwenlang in de aarde gesluimerd, omringd door de natuurlijke pracht van de omgeving. Het was in het jaar 2001 dat de eerste glinsteringen van deze schat naar boven begonnen te komen, gevangen in de handen van avonturiers die gefascineerd waren door zijn betovering. Multi color toermalijn, met zijn prachtige mengeling van tinten, was de belofte die deze pioniers naar deze vergeten uithoek van de wereld dreef.

Bij de aanvankelijke ontdekking in 2001 bleef de ware aard van deze toermalijn gehuld in mysterie. Hoewel zijn adembenemende schoonheid voor iedereen zichtbaar was die er een blik op wierp, werd pas in het jaar 2003 de aanwezigheid van koper binnenin zijn kristalrooster onthuld. Multi color toermalijn, met zijn unieke spectrum aan kleuren, verborg zijn geheimen nog dieper dan zijn veelkleurige schittering deed vermoeden.

Als een goed bewaard geheim werd de koperinhoud pas na enige tijd erkend, en pas in 2005 werd deze toermalijn, afkomstig uit Nigeria, Afrika, wijdverspreid verkocht, met vermelding van zijn geboorteplaats. Dit alles ontsprong uit alluviale afzettingen in Nigeria, Afrika. Multi color toermalijn, met zijn schitterende diversiteit aan kleuren, werd eindelijk erkend en gewaardeerd door de wereld.

Het grootste deel van de productie kwam voort uit ambachtelijke mijnbouw, waarbij handgereedschap werd gebruikt om tot wel 5 meter aan bovenliggend gesteente te verwijderen om de toermalijnhoudende laag te bereiken. De stenen vertoonden een breed scala aan kleuren, vaak variërend van roze naar paars, violet naar blauw, en blauw naar groen of geelgroen. Multi color toermalijn, met zijn veelzijdige kleurenpalet, was de schat die de arbeiders geduldig en zorgvuldig uit de aarde haalden.

De toekomst beloofde verandering, want men verwachtte dat gemechaniseerde mijnbouw de productie uit dit gebied in de nabije toekomst zou vergroten, waardoor de wereld nog meer kon genieten van de veelkleurige pracht van multi color toermalijn.

Zo zou het verhaal van de koperhoudende toermalijn uit Nigeria blijven evolueren, als een kostbaar hoofdstuk in de geschiedenis van edelstenen en de menselijke drang naar ontdekking, en als een eerbetoon aan de veelzijdige schoonheid van multi color toermalijn.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Gemaakt tot in perfectie

Prachtige sieraden gecombineerd met

edelstenen en Diamanten

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.