Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Parels

Droom parels

Zwarte-parels-tahiti-sieraden

Topkwaliteit parels

losse parels

“My Diamonds Jewelry” brengt een verfijnde verzameling van hoogwaardige parels naar voren. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van unieke sieraden met parels van uitzonderlijke kwaliteit, die voldoen aan de strengste normen op het gebied van elegantie en schoonheid. Onze parels worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplaatst in prachtige ontwerpen, waardoor ze schitteren met natuurlijke pracht en allure.

De parels die wij aanbieden, variëren in grootte, kleur en luster, en we bieden verschillende stijlen aan, variërend van klassiek tot eigentijds. Elke parel wordt met aandacht gepolijst en gekoesterd, zodat ze hun unieke glans behouden en een leven lang kunnen meegaan.

Onze bronnen voor parels zijn nauwkeurig gekozen en we streven naar duurzaamheid en ethisch verantwoorde praktijken. Wij verkrijgen onze parels van gerespecteerde kwekerijen en producenten over de hele wereld, waarbij we zorgen voor het behoud van de oceaan en het milieu.

Mocht u op zoek zijn naar een specifiek type parelsieraad dat niet in onze huidige collectie te vinden is, staan wij klaar om u te helpen. Met onze toegang tot een breed scala aan parelbronnen, kunnen wij samen met u een op maat gemaakt stuk creëren dat aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om de parelgrootte, kleur of het ontwerp.

Tot slot nodigen wij u uit om meer te weten te komen over de waarde van parels. De waarde wordt beïnvloed door factoren zoals grootte, kleur, luster, oppervlaktekwaliteit en vorm. Bij “My Diamonds Jewelry” onderwerpen we elke parel aan grondige evaluaties om hun authenticiteit en kwaliteit te waarborgen, zodat u met vertrouwen kunt genieten van uw tijdloze parelsieraad.

Overige bron: Wikipedia
Hardheid parels

De hardheid van parels vertoont nuances afhankelijk van de specifieke variëteit. Hier volgt een verfijnd overzicht van de hardheid van verschillende parelsoorten:

 1. Zoetwaterparels: De zoetwaterparels belichamen een zachtheid die zich onderscheidt van andere edelstenen. Gekarakteriseerd door een hardheid van ongeveer 2,5 tot 4,5 op de schaal van Mohs, koesteren deze parels een zeker kwetsbaar substraat dat gevoelig is voor krassen en beschadigingen.

 2. Akoya-parels: De Akoya-parels, subtiel rijker in hardheid dan hun zoetwater tegenhangers, omarmen de schaal van Mohs met een bescheiden bereik van 5 tot 5,5. Een weerklank van duurzaamheid wordt gevonden binnen dit spectrum, al blijft zorgvuldige omgang een voorschrift.

 3. Zuidzeeparels en Tahiti-parels: De zeeën brengen de pracht van Zuidzee- en Tahiti-parels voort, waarvan de hardheid een aanzienlijke stap voorwaarts is. Met een teder spectrum van 2,5 tot 5,5 op de schaal van Mohs, bevestigen deze parels hun natuurlijke sterkte, althans tot op zekere hoogte.

 4. Kweekparels: De geavanceerde kunst van parelkweek weerspiegelt de hardheid van natuurlijke tegenhangers. Afhankelijk van het heersende oestertype en de specifieke teeltomgeving, presenteert elke kweekparel een individuele hardheidsnuance.

Het onmiskenbaar organische karakter van parels, ongeacht hun hardheid, vereist delicatesse in behandeling. Bewaar ze in weelderige doekjes of hul ze in fluwelen zakjes om ongewenste krassen te ontlopen. Voorts dient contact met hitte, chemische stoffen en scherpe objecten onverbiddelijk te worden vermeden, zodat hun tijdloze schoonheid intact blijft.

Hoe wordt de waarde bepaald van parel

Met het oog op het vergemakkelijken en versnellen van het ontdekken van de geliefde zoetwaterparels door onze gewaardeerde klanten, zal in deze handleiding het merendeel van de zoetwaterparels worden beoordeeld. We willen echter benadrukken dat er geen internationaal aanvaarde norm is voor parelbeoordeling. Onze parelbeoordeling is subjectief en geldt uitsluitend voor de zoetwaterparels op onze website, en is niet van toepassing op parels elders verworven.

Deze gids voor het beoordelen van zoetwaterparels hanteert een volledige schaal van letters A tot AAAA, waarbij een overvloed aan “A”s een hogere kwaliteit aangeeft.

De waardebepaling van een parel is een subtiel en complex proces, waarbij verschillende factoren worden overwogen om tot een uiteindelijke beoordeling te komen. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die de waarde van een parel bepalen:

 1. Grootte: Over het algemeen geldt: hoe groter de parel, hoe waardevoller. Grotere parels zijn zeldzamer en vereisen meer tijd om te vormen, wat hun prijs verhoogt.

 2. Lusterglans: De glans of luster van een parel is een cruciale factor. Parelmoerachtige parels met een diepe, reflecterende glans worden hoger gewaardeerd dan matte of doffe parels.

 3. Vorm: Perfect ronde parels zijn meestal het meest waardevol, maar parels in andere symmetrische vormen, zoals peervormig of ovaal, kunnen ook waardevol zijn, afhankelijk van de vraag.

 4. Kleur: De kleur van de parel speelt een grote rol in de waarde. Natuurlijke parels komen voor in verschillende tinten, zoals wit, crème, roze, zilver, goud en zelfs zwarte tinten. De zuiverheid en intensiteit van de kleur zijn van belang.

 5. Oppervlaktekwaliteit: Parels met een glad en vrijwel onberispelijk oppervlak hebben een hogere waarde dan parels met zichtbare onvolkomenheden, zoals putjes, bobbels of vlekjes.

 6. Herkomst: De plaats van herkomst kan ook de waarde beïnvloeden. Parels uit bepaalde gebieden, zoals de Zuidzee, kunnen een hogere waarde hebben vanwege hun zeldzaamheid en kenmerkende kenmerken.

 7. Type parel: Er zijn verschillende soorten parels, waaronder zoetwaterparels, Zuidzeeparels, Akoya-parels en Tahiti-parels. Elk type heeft unieke eigenschappen die de waarde beïnvloeden.

 8. Zeldzaamheid en uniciteit: Parels die zeldzaam zijn vanwege hun grootte, kleur, vorm of andere eigenschappen kunnen aanzienlijk hogere prijzen commanderen.

 9. Symmetrie: Hoe perfecter de symmetrie van een parel, des te waardevoller deze wordt geacht.

 10. Graad: Parels worden vaak gegradeerd op basis van criteria zoals luster, vorm, kleur, oppervlaktekwaliteit en grootte. Hogere graden vertegenwoordigen doorgaans parels van betere kwaliteit en hebben daarom een hogere waarde.

Het is belangrijk op te merken dat parelwaardering en -waarde vaak subjectief zijn en kunnen variëren afhankelijk van trends in de markt en individuele voorkeuren. Het raadplegen van experts en gerenommeerde juweliers kan helpen bij het bepalen van de waarde van een specifieke parel.

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Aanduiding voor het sorteren van zoetwaterparels

Grade
Surface Quality
Luster
Shape
Matching
pearl-1

AAAA

Minor surface blemishes

High luster

Well shaped

Good to excellent
matching

pearl-1

AAA

A few surface blemishes
but not influence their
overall appearance

Good luster

Kind of well shaped

Medium matching

pearl-1

AA

Minor surface blemishes

High luster

Well shaped

Good to excellent
matching

pearl-1

A

Visible surface
blemishes

Medium luster

Not well shaped
visibly

Some are visibly not
matching

barok_parels_bijzondere

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.