Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Geboortestenen

geboortestenen-edelstenen

Wat zijn geboortestenen?

De verhalen van de geboortestenen zijn afkomstig uit het boek Exodus en elke edelsteen staat symbool voor een van de twaalf stammen van Israel. Volgens de legende zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat en maakte de connectie dat deze 12 steden samen symbool stonden voor de 12 maanden van het jaar. Monniken en geleerden droegen later de geboortesteen van de maand zo dicht mogelijk tegen het lichaam aan, in de overtuiging dat deze stenen mystieke krachten bezaten. Dit is de officiële moderne geboortesteenkalender en een uitleg van hun krachten.

Geboortestenen

Leer meer over Geboortestenen?

Januari: Geboortesteen granaat

Granaat staat voor geloof, bescherming, puurheid, gezag en moed. 

De granaat, afgeleid van het oud-Engelse ‘gernet’, dat donkerrood betekent, was in de oudheid een vereerde steen en een populaire keuze voor juwelen en sieraden. Ridders en edelen droegen deze steen op hun uitrusting als symbool van bescherming en wijsheid. Deze elegante geboortesteen, waarvan de juwelen en sieraden worden gemaakt, bevordert moed en standvastigheid. De rode granaat versterkt het ego en kan bij het dragen op de huid de bloedcirculatie verbeteren. Er wordt zelfs beweerd dat de granaat eeuwige gezondheid en rijkdom schenkt aan degene die juwelen of sieraden van deze steen draagt. Een ideale geboortesteen om het nieuwe jaar mee te beginnen.

 
Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-rode-granaat

Februari: Geboortesteen Amethist

Amethist staat voor zuiverende werking en zelfinzicht.

Amethist edelsteen, de geboortesteen februari, heeft zijn naam te danken uit de tijd van de Grieken en Romeinen. Het woord “amethystos” betekent letterlijk “niet dronken worden”. de Amethist geboortesteen wordt geassocieerd met vrede, moed en stabiliteit. Hogepriesters dragen de Amethist geboortesteen vlak op de huid. In elke steen stond de naam van één van de twaalf stammen van Israël gegraveerd.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-amethist

Maart: Geboortesteen Aquamarijn

Aquamarijn staat voor Moed,  wijsheid en bescherming.

Aquamarijn is prachtig van zichzelf met een lichtblauwe kleur. De naam Aquamarijn in het Latijns is zeewater. Zodra je de Aquamarijn bekijkt heeft het ook een lichtblauwe kleur. Deze is heel intens en ook rustig voor het oog om naar te kijken. Aquamarijn is de geboortesteen voor de maand maart. Daarnaast heeft deze edelsteen een kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Aquamarijn voor veelal gevonden in landen als Australië, Myanmar, India, Zambia. Amethist is een edelsteen  en heeft een kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-aquamarijn

April: Diamant geboortesteen

Liefde, Romantiek, Eewigheid, Onverslaanbaar, kracht en macht,

De diamant, een sieraad van ongeëvenaarde schoonheid en luxe, is al eeuwenlang bewonderd en begeerd door mensen over de hele wereld. Deze onoverwinnelijke steen, met zijn oorsprong in de aarde’s kern, symboliseert kracht, vastberadenheid en onverschrokkenheid. Diamanten worden gevormd onder hoge druk en temperatuur in de aarde’s kern, en worden gevonden in een verscheidenheid van kleuren, van heldere, kleurloze stenen tot gekleurde diamanten in roze, blauw, groen en zelfs geel.

De zoektocht naar deze kostbare stenen is een avontuur op zich, met veel mijnen die zich bevinden in afgelegen gebieden en diep in de aarde. Hoewel er veel diamanten worden gevonden, is slechts een select aantal geschikt voor de juwelenindustrie. De meest begeerde diamanten zijn de heldere, doorzichtige stenen die worden gebruikt in verlovingsringen, juwelen en andere sieraden van ongeëvenaarde schoonheid.

De diamant wordt beschouwd als een statussymbool, een sieraad dat eeuwige liefde, rijkdom en succes symboliseert. Het is een juweel dat niet alleen verfraait, maar ook de drager inspireert om zijn/haar eigen innerlijke kracht te ontdekken en te versterken.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-diamant

Mei: Smaragd geboortesteen

Smaragd staat voor macht, eeuwige jeugd en onsterfelijkheid.

Smaragd is de koning der edelstenen en werd al duizenden jaren voor Christus gebruikt in verlovingsringen, sieraden en andere vormgegeven kunstvoorwerpen. De naam Smaragd vindt zijn herkomst in het Latijnse smaragdus en in het Griekse smaragdos (groene steen). De edelsteen helpt bij herstel en het genezen van negatieve emoties. Smaragd vergroot daarnaast de levenslust en helpt tegen claustrofobie. De naam van dit kristal, smaragd, komt van zijn heldergroene tint en wordt vaak geassocieerd met de lente. Smaragd opent het hartchakra en helpt je te leven vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor je omgeving. Smaragd is een spirituele steen. Ook wel de “Steen der succesvolle liefde” genoemd, opent en voedt deze edelsteen en het hart en de hartchakra. Smaragd activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-smaragd

Juni: Parel geboortesteen

wijsheid, transformatie, rust en vrede

Parels worden ook wel de “tranen van geluk” genoemd. De parel staat voor eerlijkheid en integriteit. Hij schenkt je begrip, acceptatie en inzichten aangaande jezelf en anderen.
De parel heeft in vele culturen symbolische waarde. Vanwege haar ronde vorm en haar ondoorgrondelijke glans geldt zij als symbool van de eeuwigheid. De parel staat symbool voor een lang leven en is daarom in gebruik als talisman en als geneesmiddel.
Al zo’n zes eeuwen lang wordt de parel gezien als een symbool voor luxe, rijkdom en macht. Alleen de allerrijksten en machtigen konden parels betalen.
Een parel is het symbool van de maan, het vrouwelijke en het volmaakte.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-parel

Juli: Robijn  geboortesteen

positieve dromen, duidelijke visualisaties, overvloed en leiderschap

Robijn is de moeder van alle edelstenen. robijn (afgeleid van het Latijnse ruber, “rood”) is een rode edelsteen, een variëteit van het mineraal korund waarin de kleur hoofdzakelijk door chroom wordt beïnvloed. In de oude Europese en Oosterse culturen werd robijn gezien als steen van de zon robijn wordt ook wel ‘Koning der Stenen’ genoemd en behoort dan ook bij koningen en bij macht. robijn brengt licht in de duisternis. Het spoort aan om je eigen geluk te volgen. Robijn versterkt je kracht en passie, waardoor je met hart en ziel kunt werken en het realiseren van je dromen. Deze steen bevordert positieve dromen, duidelijke visualisaties, overvloed en leiderschap. Op psychisch niveau maakt Robijn een einde aan woede of negatieve invloeden. De robijn is het zinnebeeld van het bloed van de aarde. Zijn rode kleur wordt geassocieerd met liefde, voortplanting en het scheppen van nieuw leven.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-robijn

Augustus:  Spinel geboortesteen

Spinel werkt verjongend. De steen activeert de basischakra en geeft kracht en moed

Spinel is een krachtige edelsteen. De naam en herkomst is onduidelijk, mogelijk van het Grieks voor vonk of het Latijn spina-pijl.Spinel wordt ook wel de ‘steen der onsterfelijkheid’ genoemd omdat het vernieuwend en verjongend werkt. De steen activeert de basischakra en geeft kracht. Tot 1800, toen bekend werd dat robijn een rode vorm van korund was, rekende men rode spinel en granaat ook tot de robijnen. De steen activeert de basischakra en geeft kracht en moed in moeilijke situaties. Zwarte spinel biedt inzichten in materiële problemen en geeft je doorzettingsvermogen.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-spinel

September: Saffier geboortesteen

Saffier werkt kalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht.

Saffier kan komen van het Griekse sáppheiros of het Latijnse sapphires. De naam saffier komt van het Sanskriet sani, dit betekent ‘Saturnus’. In de oude culturen van India en Europa gold deze steen dan ook als steen van Saturnus. Saffier is een bindende steen, geeft reinheid, gemoedsrust en trouwe liefde, sterkt oog en hart; geeft hulp als men verdwaald is. Saffier werd veel gebruikt in tradities en volgens de legende gaven krijgers hun vrouwen vaak juwelen met saffier om te zorgen de ze trouw bleven, de steen zou donker worden bij ontrouw. Sommige historici beweren dat een gouden ring met saffier de hand van Alexander de Grote sierde. De steen van wijsheid, bescherming, sterk contact met de geestenwereld, spirituele waarheid en macht. Saffier Brengt harmonie op het geestelijke, fysieke en spirituele vlak. Geeft universele en persoonlijke inzichten en daarmee wijsheid en kennis. Over de herkomst van de naam saffier bestaan verscheidene theorieën.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-saffier

Oktober: Toermalijn geboortesteen

Toermalijn beschermd tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling.

Toermalijn komt van het Singalese woord “tura mali”. Vertaald, betekent het “gemengde kleur steen”. Hoewel toermalijn al in de oudheid bekend was in het Middellandse Zeegebied, werd hij pas in 1703 vanuit Sri Lanka door Hollanders ingevoerd in West-Europa. Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve energie. Toermalijn is een heel geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-toermalijn

November:  Topaas geboortesteen 

 

Topaas verminderd spanningen, reinigend.


Topaas is een van de negen edelstenen in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen. De Paus bezit een mijter, een zogenoemde mitra preciosa die met goud, topazen en parels is versierd. Geboortesteen november goud topaas. De naam imperial topaas is ontstaan in Rusland. De daar gevonden topaas, vooral goudtopaas, was eigendom van de tsaar en zijn familie. De topaas heb je in verschillende kleuren van kleurloos, goudgeel naar blauw en zelfs mooi roze. De topaas bevordert op een zachte manier je geestelijke en spirituele ontwikkeling en zelfverwezenlijking. Door de topaas op de huid te dragen, kunnen diverse klachten die het gevolg zijn van nervositeit

Overige bron: Wikipedia
geboortestenen-topaas

December: Turkoois geboortesteen

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen.

 

Turkoois is hemels blauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans. Turkoois is hemels blauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans. De naam turkoois werd gemunt door Saxo Grammaticus (1160-1208), een Deense geschiedenis schrijver. Hij noemde de steen in het Latijn lapis. Turkoois is bij uitstek een steen voor spirituele groei. Turkoois kan licht blauw tot groen van kleur zijn. Turkoois werkt beschermend en brengt geluk, voorspoed en evenwicht. Het werkt opwekkend en geeft energie.

Overige bron: Wikipedia
geboortesteen-turkoois

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Wat is mijn geboortestenen?

 

Dit is de edelsteen die hoort bij de maand waarin je bent geboren. 

wat-is-mijn-geboortesteen

Geboortesteen, de Betekenis achter deze Mystieke Mineralen

Het zijn niet zomaar stenen. Ze zijn allemaal uniek en hebben allemaal een eigen bepaalde symbolen en maand in een jaar. Iedere geboortesteen heeft zijn eigen betekenis. Ze staan bekend voor rust, vrede of een goede gezondheid. Legendes beweren dat edelstenen bijzondere krachten hebben. Ze zijn prachtig voor het oog en je mag zelf beslissen en voelen. Je kan voor je zelf invullen wat het voor je betekent. Ben je ook benieuwd naar je eigen  Geboorte edelsteen?  in dit handige overzicht vind je alle maanden en bijpassende geboortestenen.

Deze juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.