Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Pagina bekijken

verschillende vormen van diamant

Droom juwelen

Waardebepaling-diamanten

In welke slijpvormen word een diamant gemaakt door de diamantair?

Diamanten in diverse slijpvormen
Zodra je een diamant wil gaan kopen kun je keuzes maken uit de verschillende soorten slijpvormen waarin diamant wordt geslepen. Zodra de diamantair de diamanten heeft uitgezocht voor bepaalde slijpvormen gaat deze naar de diamantslijper. Van tevoren met speciale 3D machines wordt gekeken hoe de best mogelijke slijpvorm tot stand gebracht kan worden met behoud van een zo hoog mogelijk gewicht. De meest populaire vorm is de ronde diamant. Deze wordt dan ook briljant genoemd.

Slijpvormen
Welke slijpvormen zijn er? Alle diamant slijpvormen worden gecontroleerd op de juist geslepen diamant slijpvormen. Door zowel “MyDiamondsjewelry” en de leveranciers.

Overige bron: Wikipedia

Ronde Diamant (briljant slijpsel)

 De meest populaire vorm die veel gebruikt wordt in het sieraden vak waar prachtige juwelen van gemaakt worden is de briljant geslepen diamant. Dit zijn over het algemeen de meest populaire slijpvormen. Door de specifieke slijpvorm en de vele facetten die de diamantslijper heeft aangebracht. Geeft het een prachtig schouwspel van vuur en schittering. Het is dan ook belangrijk dat de slijpvorm van de diamant perfect door de diamantslijper in vorm is gebracht. Dit is een  uitermate geconcentreerd vakmanschap om een prachtige edelsteen te kunnen slijpen. Hoe beter je het vak verstaat. Hoe grotere stenen je mag gaan slijpen Tot prachtige diamantvormen. Je kan je voorstellen dat grotere diamanten zeldzamer zijn om te vinden en duurder In aanschaf.

Ronde-diamant-vorm-briljant
prinses-diamant-vorm-briljant

Prinses geslepen diamant

De princess geslepen diamant is de één op na populairste diamant. Deze is geïntroduceerd in de jaren 80. Door de unieke slijpvorm en de vlakverdeling zijn bestaande inclusies bij deze vorm veel minder zichtbaar. Meer dan 60% van het oorspronkelijke gewicht van de diamant blijft behouden in deze slijpvorm. Deze prinses geslepen diamant wordt, net als de ronde diamant, vaak gebruikt voor verlovingsringen.

Cushion geslepen diamant

Een Cushion diamant is vierkant geslepen met ronde hoeken en bevat 61 facetten. De reflectie van het licht is wat heftiger dan een briljant geslepen diamant. Dit wordt ook wel het “crushed ice effect” genoemd. Deze schittering  was heel populair rond  het jaar 1920. Veel van deze prachtige diamanten worden veel gezet in vintage sieraden en komen veelvuldig voor in oude klassieke ringen en colliers die als juwelen werden gemaakt. Vandaag de dag zijn hier nog veel Liefhebbers voor om een prachtig cushion geslepen diamant in een ring in een juweel te dragen.

cushion-diamant-vorm-briljant
emerald-diamant-vorm-briljant

Emerald cut

Emerald diamanten staan bekend om hun complexe geslepen diamant vorm. De vorm is rechthoekig en heeft langere grotere vastzetten. Waardoor de insluitsels beter zichtbaar zijn met het blote oog .het is dan ook beter om een diamant te kopen met een helderheid van vs 1 of hoger. De Emerald geslepen diamant heeft 58 verzetten. Oorspronkelijk werd de emerald slijpvorm ontwikkeld voor smaragden (donkergroene edelstenen die ontstaan uit magma), die veel moeilijker te slijpen zijn dan diamanten wegens hun hoge breekbaarheid.

Hoe wordt de waarde bepaald van een diamant of edelsteen?

De waarde van een diamant wordt bepaald door de 4C’s: karaatgewicht, kleur, slijpvorm, helderheid. De waarde van een diamant wordt bepaald door een taxateur met behulp van deze vier dimensies, terwijl de waarde van een diamanten ring het extra element van de kwaliteit van de band toevoegt.

Het karaatgewicht van een diamant wordt gemakkelijk bepaald door de massa van de diamant, uitgedrukt in karaat. Eén karaat is gelijk aan 200 mg. Hoewel het bepalen van het karaatgewicht eenvoudig is, is het effect van karaat op de waarde iets complexer. De waarde van een diamant neemt exponentieel toe met diamanten karaat omdat grotere diamanten zeldzamer zijn. Als bijvoorbeeld alle andere factoren hetzelfde zijn (kleur, slijpvorm, helderheid), zal een diamant van 2 karaat meer dan het dubbele zijn van de waarde van een diamant van 1 karaat. De diamantwaarde per karaat neemt toe naarmate het totale karaatgewicht toeneemt.

 

marquise-diamant-vorm-briljant
ovaal-diamant-vorm-briljant

Diamanten Ring Waarde: certificering?

Diamanten Ring Waarde: certificering
De getaxeerde waarde van een ring is meestal gebaseerd op de marktwaarde van het stuk. Met andere woorden, de taxatiewaarde geeft aan hoeveel het zou kosten om een ​​nieuwe ring met vergelijkbare kenmerken te kopen. Wanneer u uw diamant wilt verkopen of verzekeren, kan een gekwalificeerde, onafhankelijke diamanttaxateur de waarde van diamanten bepalen. En bovendien, u voorzien van documentatie die nuttig is bij het doorverkopen of verzekeren van uw diamanten.

Droom sieraden

gepersonaliseerd vervaardigd

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.