Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Herkomst en vindplaats Diamanten

Droom juwelen

Kennisbank

Herkomst diamanten

 

diamond-ekati-mine

Waar komt diamant vandaan

Vindplaats Diamanten
Diamantmijnen waar diamanten worden gevonden zijn in de volgende landen: Australië, Angola,  Botswana, Brazilië, Canada, China, Namibië, Congo, Sierra Leone, Tanzania, Zuid-Afrika. 

Diamant mijnen
Diep in de grond worden de kleine koolstofdeeltjes onder hoge druk samengeperst en miljoenen jaren tot een gesteente samengevoegd wat uiteindelijk tot een diamant kristal leidt. door het afgraven van oude kraters van voorheen vulkanen en het maken van mijnschachten kunnen diamant mijnwerkers uit de hoeveelheid zand die naar boven worden gehaald kleine stukjes diamant vinden En worden vervolgens gesorteerd worden gesorteerd. U kan zich voorstellen dat het een hele kostbare zaak is om uit deze hoeveelheid zand en gesteente kleine deeltjes diamant te vinden. 

Wikipedia

Hoe word diamant gevonden?

Diamanten zoeken met pikhouwelen.
Het zoeken naar diamanten in het is een intensief en zwaar werk. Kleine Diamant mijnen beschikken vaak niet over moderne machines om grote stukken gesteente in een keer af te kunnen graven. Met man en macht wordt dan ook met een schep en pikhouwelen stukken aarde aan gesteente langzaam naar boven gehaald en wordt met de hand gesorteerd totdat er kleine stukjes gesteente tevoorschijn komen die diamant in zich hebben. 

Diamanten zoeken met graafmachines
Ten opzichte van de moderne westerse wereld worden zware machines ingezet en kapitaal aan geldstromen waardoor investeerders hopen dat er diamant tevoorschijn komt. Soms hebben ze geluk dat enorme grote stukken diamant gevonden worden.

 Overige bron: Wikipedia

Diamanten-zoeken-in-een-diamantmijn

Ontdek de speciaal samen te stellen sieraden.

Gepersonaliseerd tot in detail.

Geschiedenis van Diamanten

 

n 2500 v.Chr. zouden de Chinezen al diamant gebruikt hebben om edelstenen te polijsten.[1] In India zouden rond die tijd al diamanten als sieraad gedragen zijn[2] en ook de Bijbel vermeldt diamant.[3] Diamanten werden in de 6e tot de 5e eeuw v.Chr. in Europa bekend. Uit deze tijd stamt een oud-Grieks bronzen beeld met onbewerkte diamanten, dat zich in het British Museum in Londen bevindt.[bron?] Diamant werd door de Grieken genoemd in de Periplus van de Erythreïsche Zee (1e eeuw), waar de handel met India werd beschreven en bij de Romeinen door Marcus Manilius (1e eeuw) in zijn boek Astronomica en door Plinius de Oudere (23-79 n.Chr.) in zijn Naturalis historia.[4]

Van de Bruggeling Lodewijk van Berken is uit het eind van de 15e eeuw een manier bekend om diamant te slijpen door middel van een schijf, olijfolie en diamantpoeder.

Ludo Vandamme[5] noemt het een taaie legende dat dit moderne diamantslijpen in 1476 uitgevonden zou zijn door Lodewijk van Berken. Deze opvatting is terug te voeren op één enkele bron, namelijk zijn Parijse afstammeling Robert de Berquen.[6][7]

In Europa zou het diamantslijpen kort na 1330 al begonnen zijn in Venetië[8], terwijl er in 1375 in Neurenberg al een diamantslijpersgilde werd opgericht.[9]

Volgens François Farges[10] was men vanaf ongeveer 1380 in Parijs in staat facetten aan een diamant te slijpen: In de inventaris van Jan van Berry vermeldt Robinet d’Étampes in 1411 diamanten met facetten, waaronder “un grant dyament roont et plat… fait en façon de mirouer, pesan environs XXIIII caraz” (“een grote, ronde en platte diamant… gemaakt zoals een spiegel, ongeveer 24 karaat wegend”).[11]

De werkwijze van Lodewijk van Berken vormde wel het begin van de diamantnijverheid te Brugge. Met zijn methode kon hij zeer precies en symmetrisch de facetten op een diamant slijpen, waardoor hij rond 1476 als eerste de peervormige “pear-cut” (“pendeloque-“ of “briolette-“) diamant uitvond. Zijn werkwijze heeft de regio helpen uitgroeien tot diamanthoofdstad van de wereld. Voor Karel de Stoute sleep hij onder andere de Florentiner en de Sancy.

Overige bron: Wikipedia

Klein deel aan diamanten bruikbaar voor sieraden.

Een klein deel van deze diamanten is daadwerkelijk te gebruiken voor de sieraden industrie. Het niet bruikbare voor sieraden gaat naar de overige industrie. Onder andere worden hier diamantboren van gemaakt of slijpmaterialen en wat verder nog van toepassing is. je kan het voorstellen waarom een diamant die voor een sieraad wordt gebruikt waardevol is. De worden aanzienlijk minder gevonden in een bruikbare kwaliteit voor sluipen tot een prachtige gefacetteerde briljant.

diamant-gevonden-in-gesteente-afrika-mijn
diamant-gevonden-in-gesteente-afrika

Diamanten gevonden over de wereld.

Een compleet overzicht van gedolven diamanten die gevonden worden over de wereld. Zo kan je zien in welk jaartal in de hoeveelheden dit is gebeurd. 

diamanten-vindplaats-over-de-wereld-mijnen

Tot in detail afgewerkt door de goudsmid.

Voor het speciale moment.

ruwe-diamant-sorteren-diamantmijn

Ruwe Diamant

Diamanten worden gedolven vanuit gesteente. De foto geeft een goede indruk zoals ruwe diamant gevonden wordt. Zoals je kan zien is deze helder en geschrikt voor het verslijpen en facetteren tot een prachtige briljant geslepen Diamant.
ruwe-diamant-diamantmijn

Bloeddiamant

Het winnen van diamanten in bepaalde delen van Afrika roept tegenwoordig ethische bezwaren op, omdat de handel door verschillende legers wordt gebruikt om hun oorlogen mee te financieren. Men spreekt dan van conflict- of bloeddiamant. Begin 21e eeuw zijn de eerste stappen genomen om de handel in bloeddiamanten tegen te gaan door uitgifte van oorsprongcertificaten, het Kimberley Process Certification Scheme (naar een conferentie in die Zuid-Afrikaanse stad). Afgesproken is dat diamanten nog alleen zullen mogen circuleren met een attest, waaruit blijkt dat ze niet in conflictzones zijn gewonnen. Het proces staat nog maar in de kinderschoenen, omdat de controle moeilijk is en omdat regeringen – die moeten instaan voor de attestatie – nu juist in oorlogszones meestal geen grote garantie voor betrouwbaarheid bieden. Bovendien staan er zulke grote bedragen op het spel, dat smokkel, corruptie en fraude uiterst verlokkelijk zijn. In de toekomst zal een oplossing wellicht gezocht moeten worden in spectrografisch bewijs van oorsprong. Aan die technologie wordt gewerkt. 

Conflictdiamanten die niet langer in de handel zijn.
Diamanten hebben zichzelf gecementeerd als ‘s werelds meest populaire edelsteen en ze blijven in populariteit toenemen. Hoewel diamanten een natuurlijke hulpbron zijn, met veel esthetische waarde die eeuwige liefde oproept: de kostbare en toenemende waarde ervan heeft een grote impact gehad op de wereld. Hoewel het voor sommigen een waardevolle verzameling is, heeft de waarde voor anderen gediend als een katalysator voor vele oorlogen in bepaalde regio’s van de wereld, zoals in Centraal- en West-Afrika. Tijdens het conflict van de late jaren 1990 was diamant goed voor ongeveer 4% van de diamantproductie in de wereld, maar vandaag is de beschikbaarheid en stroom van deze diamanten minder dan 1%. Conflictdiamanten, ook wel bloeddiamanten genoemd, zijn diamanten die illegaal worden gewonnen en verkocht in conflict- en oorlogsgebieden. De winst van deze verkopen wordt gebruikt om rebellenactiviteiten, oorlog en langdurige opstand te financieren. Registraties van deze activiteiten komen vaker voor in landen als Sierra Leone, Liberia, Angola, Ivoorkust en de Democratische Republiek Congo. Sommige van deze landen hebben jaren en decennia geleden onder verwoesting, verzet tegen legitieme regeringen en burgeroorlogen, die grotendeels werden gefinancierd met opbrengsten uit conflictdiamanten. Tegenwoordig is het verhaal enorm veranderd met de meeste van deze regio’s of landen die relatieve vrede genieten met conflictdiamanten die niet langer in de handel zijn.

Conflictvrije Diamanten

Diamanten die “My Diamonds Jewelry” verwerkt in haar sieraden worden uitsluitend ingekocht bij diamantairs die het Kimberley naleven en zich hiervan bewust zijn. Alleen conflictvrije diamanten inkopen en verwerken tot  geslepen diamanten. Bij elke diamant die word gezet in een verlovingsring of ander soort sieraad wordt een Certificaat bijgeleverd dat deze conflictvrij is. Geeft jezelf en ons als sieraden maker een goed gevoel.

diamanten-kimberley-process
ruwe-diamant-sorteren
diamant-doorzagen

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.