Skip to content
Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Menu

gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Saffier

Droom juwelen

Moissanite-brilliance-and-beauty

Saffier

Saffier is een kostbare edelsteen. En behoort tot de korund groep. Saffier is een transparante edelsteen. En heeft hardheid 9.  De kwaliteit wordt geclassificeerd tot de meest waardevolle edelstenen. De blauwe kleur is het gevolg van vervuilde ijzer Particles aanwezig zijn in de Saffier. Is er vier wordt gevonden in blauw, violet, blauw violet, groen en geel.

Leer meer over Saffier?

De blue Bella of Asia: Deze unieke saffier werd 2014 gekocht voor $ 17.000.000. De saffier brak zo het record van de duurste saffier. Deze werd verkocht op een publieke veiling. In 1937 werd de saffier verkocht aan Queen Elisabeth II voor haar kroning.

Overige bron: Wikipedia
Moissanite-stones-edelstenen

Gescheidenis van de Saffier

 

Saffier
De saffier werd in de middeleeuwen veel gebruikt om een verloving of een huwelijk te bezegelen. De ring met saffier zou de echtelijke trouw en vriendschap binnen de relatie bevorderen.

Bijzondere kenmerken: Aterisme, Zelden kattenoogeffect

Saffier wordt veelal gevonden in de vroege oudheid op het eiland Sri Lanka. De vindplaatsen strekken zich vaak uit tot ongeveer 2000 vierkante meter. Soms worden er grote stenen gevonden maar zijn niet altijd van kwaliteit om te kunnen gebruiken in sieraden of geschikt voor een prachtige verlovingsring met saffier

Overige bron: Wikipedia

Moissanite-eigenschappen-kristal

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.

Voor uw en onze veiligheid werken wij met dummy ringen.| For your and our security we work with dummy rings.