Skip to content
Kennisbank consumenten - Ontwerpen van sieraden en ringen gezet met diamanten | My Diamonds Jewelry

Kennisbank consumenten

Edelstenen

Droom juwelen

Kennisbank

Edelstenen

 

Ruwe-edelstenen-geslepen-briljant-markies-peer-en-ovaal

Topkwaliteit edelstenen

losse edelstenen
“My Diamonds Jewelry” biedt een uitstekende selectie losse edelstenen van topkwaliteit te koop aan. Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van unieke edelstenen in verlovingsringen en sieraden van hoge kwaliteit die nauwkeurig zijn geslepen en moeten voldoen aan onze kwaliteitsnormen die wij hanteren. Deze diamanten en overige edelstenen zijn zorgvuldig geslepen met perfecte symmetrie, hoeken en gepolijst om maximale schittering en levendigheid te weerschijnen.

Herkomst edelstenen
De ruwe edelstenen die geslepen worden zijn ethisch verantwoord en afkomstig van kleine mijnwerkers in Aziatische landen zoals Pakistan, Afghanistan en Thailand. onze edelsteenkundige waar wij mee samenwerken selecteren met de hand de beste stukken en slijpen vervolgens zorgvuldig de mooiste edelstenen.

Geslepen edelstenen
Als u in ons huidige aanbod niet ziet wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op. We hebben een grote hoeveelheid ruwe edelstenen op voorraad en we werken graag met u samen om dat perfecte stuk op maat te creëren. Dit omvat mooie vormgegeven edelstenen, niet-standaard maten of misschien dat extra speciale juweel dat u altijd al wilde hebben!

Hoe wordt de waarde bepaald van een diamant of edelsteen?

In eerste instantie wordt de ruwe edelsteen die gevonden word geselecteerd en beoordeeld op kleur en zuiverheid. Vervolgens maakt de edelstenenslijper een slijpplan om zoveel mogelijk gewicht te kunnen behouden tijdens het slijpen. Maar zeker ook is de zuiverheid bepalend. Het is dan ook steeds afwegen wat het beste en mooiste resultaat oplevert. 

Het is zeldzaam om heldere en zuivere stenen te vinden wat mede waarde bepalend is. Tevens is de slijpvorm van de edelsteen belangrijk. Deze moet binnen de exacte maten blijven. Met name de vlakken die binnen in de steen het licht weerkaatsen voor de juiste reflectie. Is dit een minder goed geslepen edelsteen. Dan zal het licht door de steen heen gaan als ware dat een deur openstaat zonder weerkaatsing van het licht. Je kan dan vanaf de bovenkant van de edelsteen door de onderkant kijken. Terwijl dit bij een exact geslepen edelsteen niet het geval is. Je kan bij een gefacetteerde briljant geslepen diamant een soort ster zien. Waar het licht als een waar schouwspel aan reflectie in allerlei tinten waarneembaar is.

Grote edelstenen zijn minder goed vindbaar in zuiverheid. Dit is tevens waarde bepalend. Zeldzamer maakt de edelsteen waardevoller.

Heldere edelstenen zijn waardevoller dan stenen waar je nauwelijks of minder doorheen kan kijken.

Stenen waar kleine insluitsels waarneembaar zijn met een loep die 10 keer vergroot zijn minderwaard dan een steen die loepzuiver is.

In het vak word dan ook geschreven over de 4C. De waardebepaling van een Diamant of edelsteen.

Slijpvorm, Helderheid, Kleur en insluitsels.

 

De schaal van Mohs

10 Diamant

9,5 Moissanite

9 Korund, Robijn, Saffier

8 Topaas, Zirkonia

7 Kwarts, Amethist, Citrien, Toermalijn en Rookkwarts

6 Granaat, Peridot, Rhodoliet en Veldspaat

5 Apatiet

4 Fluoriet

3 Calciet

2 Gips

1 Talg

Hardheid Mohs

Mohs word uitgedrukt in een getal wat voor de hardheid van de steen staat. Diamant is het hardste wat vindbaar is op de aardbol. Het getal wat kleiner is. Geeft aan dat de steen kwetsbaarder is en sneller kan breken en beschadigen. Alles wat harder en daardoor slijtvaster is beschadigd het lagere getal in de schaal van Mohs. Op de hardheidsschaal van Mohs heeft Moissanite een hardheid van 9.5 en diamant een 10. Door deze hardheid geeft het de slijper de mogelijkheid om facetten zo te slijpen dat het echt het licht zo weerkaatst dat het net een spiegel is. Dit komt mede door de hardheid. Hierdoor hebben deze twee steensoorten een levendig schouwspel aan reflectie van het licht.

selecting diamonds

Deze droom juwelen

zijn in de smaak gevallen.

Stuur ons een bericht.

Wil je een sieraad laten maken? Wij geven antwoord binnen twee werkdagen.